Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

Αρ. Πρωτ. 11335/11.12.08

Προς Υπουργό:
- ΕΣ.Δ.Δ.Α. & Δημόσιας Τάξης


Στο πλαίσιο αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης πολλών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα αναβάθμισης και αναδιοργάνωσης του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) της ΕΛ.ΑΣ.

Τη στιγμή που οι αντίστοιχες υπηρεσίες, δηλαδή τα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και Πειραιά λειτουργούν ως αυτοτελείς υπηρεσίες, το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως Υποδιεύθυνση και υπάγεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης η αναβάθμιση του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. σε Διεύθυνση Υγειονομικού Βορείου Ελλάδος, η οποία θα υπάγεται στην Γενική Επιθεώρηση Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την καλύτερη λειτουργία του Κ.Ι.Θ. και κάλυψη των ιατρικών αναγκών των αστυνομικών.
Ωστόσο, η αναβάθμιση του Κ.Ι.Θ. θα πρέπει να συνοδεύεται και από στελέχωση του ιατρείου με γιατρούς και άλλων ειδικοτήτων, αλλά και με αναβάθμιση του εξοπλισμού του με σύγχρονα ιατρικά μέσα, αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και ακτινολογική μονάδα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό;

Απάντηση Υπουργείου